Smile To Shine

FAQ

Doet tanden bleken pijn?

Bij ons kunnen we garanderen dat de behandeling volledig pijnloos is.

Is tanden bleken veilig?

Bij ons zie je gegarandeerd resultaat. We maken gebruik van de meest veilige, effectieve en geavanceerde bleekgel, die gebaseerd is op natuurlijke ingrediënten. Deze gel is absoluut pijnloos, zelfs voor mensen met gevoelige tanden. Bovendien passen we een beschermende gel toe op het tandvlees, zodat het tijdens de behandeling niet wordt blootgesteld aan de krachtigste bleeklampen die in Nederland worden gebruikt. Met deze zorgvuldige aanpak kunnen we garanderen dat je tanden veilig en effectief worden gebleekt.

Kan ik mijn tanden bleken als ik zwanger ben?

In principe is het bleken van tanden tijdens de zwangerschap niet schadelijk, maar we raden het af vanwege mogelijke hormonale veranderingen die tandvleesproblemen en tandgevoeligheid kunnen veroorzaken. Na de zwangerschap ben je van harte welkom voor een bleekbehandeling.

Wanneer wordt er geadviseerd om je tanden bij te houden?

Bij Smile To Shine hebben we de 'Fix Up Smile' speciaal gecreëerd, waarmee je elke 2 maanden een opfrisbehandeling kunt krijgen. Zo blijven je tanden prachtig en stralend, altijd en overal.

Hoe vaak kan ik mijn tanden bleken?

Bij ons geldt: hoe meer sessies je neemt, hoe witter je tanden zullen worden. Voorafgaand aan de behandeling voeren we altijd een gratis consult uit. Tijdens dit consult meten we professioneel je huidige taankleur met behulp van een professionele shade guide. Vervolgens bespreken we met jou welke tandkleur je graag zou willen bereiken en laten we je alle mogelijke opties zien. Op basis hiervan starten we met je behandeling! Zo heb je bij ons altijd de juiste verwachtingen en vertrek je tevreden.

Na de behandeling zie ik een witte plek op mijn tanden. Wat nu?

Geen paniek, dit is een veelvoorkomend verschijnsel waar veel mensen last van hebben na het bleken. De vlekjes verdwijnen doorgaans binnen 1 dag na de behandeling.

Ik heb een vulling,facings, kronen, composiet, kan ik mijn tanden laten bleken?

 Nee, tanden met vullingen, facings, kronen en composiet kunnen niet worden gebleekt. Vullingen, kronen en bruggen kleuren niet mee en kunnen na het bleken op een storende manier zichtbaar worden.

Wat kan wel je wel of niet eten na de behandeling?

Na de behandeling raden we aan om gedurende de eerste 2 à 3 uur niets te eten of te drinken, met uitzondering van water. Daarna kun je de meeste voedingsmiddelen weer consumeren. Witte voedingsmiddelen zoals rijst kunnen wel gegeten worden. Echter, vermijd voedingsmiddelen en dranken die veel kleurstoffen bevatten, zoals aardbeien, kersen, koffie, thee, rode wijn, cola en rode kool. Ook zuurhoudende producten zoals citrusvruchten en koolzuurhoudende dranken, vooral energiedrankjes, worden afgeraden voor de rest van de dag. We adviseren ook om op de dag van de behandeling niet te roken. Na 24 uur kun je weer alles eten, drinken en eventueel ook weer roken.